Alt om sikkerhed på flyveturen - ofte stillede spørgsmål

Er det sikkert at flyve?

Flyvning i varmluftsballon er en yderst sikker form for flyvning, og ballonflyvning foregår i Danmark under meget nøje regulering og kontrol. Vi har licens til kommerciel flyvning under den danske Trafikstyrelse, og alle vore dygtige piloter har certifikat til at flyve kommercielt. Vores ballonflåde er alle af de nyeste modeller og fuldt udstyrede med sikkerhedsudstyr efter Trafikstyrelsens regler.

Vores balloner er alle af mærket Cameron Balloons, verdens største producent af kvalitets varmluftballoner, https://www.cameronballoons.co.uk/

Er jeg forsikret, når jeg flyver?

Da vi er et firma med licens til kommerciel flyvning er du hos os fuldt forsikret efter Trafikstyrelsens bestemmelser.

Må jeg få lov til at flyve?

Nej. Vore piloter er alle certificerede og meget erfarne, og vi mener det er bedst at lade dem tage sig af selve flyvningen. De vil dog hjertens gerne svare på spørgsmål om hvordan de blev bidt af ballonflyvning, og hvordan det hele fungerer.

Se under menuen ”om piloterne” for mere information.

Hvad hvis jeg er gravid?

Desværre er det af sikkerhedsårsager ikke muligt at flyve med i ballonen, hvis du er gravid. Hvis du bliver gravid, efter du har købt en billet, vil vi meget gerne forlænge billettens gyldighed til efter du har født. Du skal blot kontakte os og fremsende en kopi af din vandrejournal, som du modtager hos din læge.

Kan jeg komme med hvis jeg har handicap?

Vi gør os umage for at sikre os, at mennesker med handicap også har mulighed for at deltage i ballonflyvning med os, hvor det overhovedet er muligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt at gøre det.

Da alles specifikke situationer er forskellige og nogle handicap udgør en større udfordring end andre i forhold til ballonflyvning, beder vi dig kontakte os og fortælle om et evt. handicap før du køber billetten og booker dig ind på en flyvning. Således kan vi bedst rådgive dig og påtænke særlige arrangementer for at imødekomme dig og garantere din sikkerhed på flyvningen.

Vi kan give information om handicapforhold ved forskellige startsteder ved henvendelse. Desværre er det af sikkerhedsmæssige årsager ikke muligt at have passagerer med i kurven, som er afhængig af kørestol.

Hvad hvis jeg har en sygdom?

Alle passagerer skal sikre sig, at de ikke lider af forudgående medicinske tilstande, som kan forværres af ballonflyvningen eller som kan forhindre dem i at deltage i flyvningen på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde. Spørg din læge til råds, hvis du er i tvivl.

Jeg så en anden ballon flyve?

Pilotens afgørelse om hvorvidt der skal flyves eller ej, knytter sig ikke til hvad andre piloter gør. Vore piloter vurderer situationen på baggrund af de mest nøjagtige tilgængelige vejrmeldinger og træffer deres egen beslutning med din sikkerhed som førsteprioritet.

Det kan have været en privat ballon du så. Og de har lov at flyve i mere udfordrende vejrforhold end balloner med tilladelse til kommerciel flyvning som vore. Private balloner er også generelt en hel del mindre end passagerballoner, og derfor lettere at sætte op og at lande.

Er der vægt- eller aldersrestriktioner?

Børn skal være syv år gamle og 140 cm høje, for at kunne deltage i flyvningen.

Børn under 16 år skal ledsages af en voksen. Vi ved, at vore passagerer kan have forskellig form og størrelse, men på grund af de vægt- og pladsmæssige begrænsninger som der er i en varmluftsballon, beder vi alle passagerer, som vejer mere end 130 kg, om at købe en ekstra plads.

Hvor mange passagerer?

Vores balloner har plads til hhv. 12 og 19 passagerer plus piloten og evt. crew ombord. Vi har også en mindre ballon med to passagerpladser, som vi bruger til vores VIP flyvninger, og i øvrigt til konkurrenceflyvning til ballonstævner både i Danmark og udenlands.

De store balloner er delt ind i mindre sektioner med plads til 3-5 passagerer i hver. Kurven er formet som et aflangt rektangel, så alle har mulighed for at stå ved kanten og få den optimale udsigt under flyvningen.

DreamBalloon logo

Vi brænder for, at du får en uforglemmelig og fantastisk oplevelse når du flyver med os. Ballonflyvning er på samme tid en enkel og avanceret teknisk præstation. Derfor sørger vi løbende for, at vores udstyr lever op til alle gældende standarder og at vores medarbejdere er kvalificere og erfarne. 

DreamBalloon ApS

Address: Svejsegangen 8
DK2690 Karlslunde
CVR: 42100196

Kundeservice​

Phone 51422036
Mail: info@dreamballoon.dk