☀️ Midsommer Kampagne! -15 % rabat på ballonbilletter ☀️

Ballonflyvning Silkeborg

OPLEV SØHØJLANDET FRA OVEN

En unik oplevelse over Søhøjlandet

Silkeborg er et centrum for ballonflyvning i Jylland. Det er der åbenlyse grunde til og det er også derfor, DreamBalloon flyver mange luftballonture her. Det er simpelthen et af Danmarks smukkeste flyveområder. Søhøjlandets kombination af landets største skovarealer, de smukke søer, den bugtende Gudenå og Himmelbjerget i det fjerne skaber et storslået panorama, ikke mindst set fra en luftballon. Ballonflyvning i Silkeborg og i områderne omkring Søhøjlandet er en bjergtagende oplevelse, der viser det danske landsskab i et helt nyt og unikt perspektiv.

Smukke skovområder

Silkeborgskovene er Danmarks største sammenhængende skovområde og kendetegnet ved meget høje nåletræer. Her er også store områder med naturskove i form af bøge- og andre løvtræer. Nogle af de ældste træer er 240 år gamle og er vi heldige, kan vi fra varmluftballonen få Danmarks højeste træ at se – en Douglasgran på 52 meter. Den står tæt ved Slåensø i Sønderskoven sydøst for Silkeborg, hvor den har groet siden 1880 – og vi skal nok sørge for, at få dig sikkert over den.

Vi kan aldrig beslutte et startsted før på selve flyvedagen. Det skyldes, at vi er nødt til at kende vindretninger før vi kan planlægge flyvningen. Ved ballonflyvning på Fyn benytter vi oftest startpladser i Ringe, Tommerup, Årslev eller fra Egeskov Slot.

Alle DreamBalloons luftballonture afsluttes med en hyggelig ceremoni, en skål i Champagne og udstedelse af ’Dåbsbevis’, da man jo nu er budt ind til en ny verden af flyveoplevelser med varmluftballon.

Vi planlægger typisk 3-4 flyvninger på Fyn om måneden i sæsonen mellem 15. april og 1. oktober.

Ballonflyvning over by og land

Når vi har mulighed for det, starter vi vores ballonflyvninger fra Silkeborg by. Det er altid spektakulært at starte flyveturen mellem Silkeborgs huse og før man ved af det, befinder man sig højt over jorden med udsigt til fjerne egne. Det er ikke usædvanligt at kunne se kraner og bygninger fra Havnen i Århus, og på særligt gode dage kan vi også skimte genskinnet fra solnedgangen over Ringkøbing Fjord. Dette er blot et par eksempler på, hvad der kan vente én når man starter ballonflyvning i Silkeborg eller omegn. Hvad du særligt kommer til at opleve, når du starter din ballonflyvningen i området omkring Silkeborg, afhænger selvsagt af årstid, vind, vejr samt tid på dagen.

Hvor ender vi mon?

Om flyvningen går nordpå mod Kjellerup og forbi Tange Sø eller Hinge Sø (vi har forstyrret Den Store Bagedyst én gang – Undskyld DR) eller sydpå ned over søer og skov, måske med landing i Gl. Rye eller som en enkelt gang helt oppe på toppen af Yding Skovhøj syd for den store Mossø, så er der garanti for en helt særlig naturoplevelse. Ballonflyvning i Jylland og ikke mindst omkring Silkeborg er en unik oplevelse, som man med sikkerhed vil huske hele livet. Og når DreamBalloon arrangerer turen, kan man være sikker på, at der er dygtige og rutinerede piloter og crew bag arrangementet, så man som passager kan slappe af og nyde turen og udsigten!

Typiske startpladser omkring Silkeborg

Vi kan aldrig beslutte et startsted før på selve flyvedagen. Det skyldes, at vi er nødt til at kende vindretninger før vi kan planlægge flyvningen. Ved ballonflyvning i området omkring Silkeborg benytter vi så vidt det er muligt startpladser i Silkeborg by. Men der kan sommetider være vejrforhold, der gøre flyvninger tæt på de mange søer og den megen skov umulig. Så er vi nødt til at starte ude for byen, i Ry eller måske fra Gern eller Sorring.

Alle DreamBalloons luftballonture afsluttes med en hyggelig ceremoni, en skål i Champagne og udstedelse af ’Dåbsbevis’, da man jo nu er budt ind til en ny verden af flyveoplevelser med varmluftballon.

Bemærk, at vi altid tilsigter at flyve i det område, du har ønsket. Hvis det på flyvedagen ikke er muligt, men flyvningen kan gennemføres i et andet område i nærheden, flyver vi derfra i stedet. Dermed er du sikret en flyvning på den ønskede dag, fremfor en aflysning.

Bestil din ballontur

It is good to have an end to journey toward, but it is the journey that matters in the end.

F.A.Q.

Hvad koster en luftballon?

En luftballon er ikke bare en luftballon, og vil derfor variere i pris. Derudover ryger der tit en del penge til korrekt registrering og vedligehold. Derfor er det en god idé at købe en tur med luftballon, da det er langt billigere. En hel luftballon koster fra 170.000 DKK til op mod 260.000 DKK – og mere til! Der koster en tur hos os kun 1995 DKK.

Hvordan styrer man en luftballon?

En luftballon har ikke et rat som en bil, eller et ror som et skib. Den bruger i stedet fart og vindretning til at komme frem – men det betyder selvfølgelig ikke, at piloten ingen kontrol har. En ballonskipper har godt kendskab til vind, vindretning og hvor han skal placere ballonen for at nå derhen, hvor han gerne vil. Dette gør han ved at kontrollere varmen og volumen i ballonen. Jo mere varme, jo højere flyver ballonen.

DreamBalloon logo

Vi brænder for, at du får en uforglemmelig og fantastisk oplevelse når du flyver med os. Ballonflyvning er på samme tid en enkel og avanceret teknisk præstation. Derfor sørger vi løbende for, at vores udstyr lever op til alle gældende standarder og at vores medarbejdere er kvalificere og erfarne. 

DreamBalloon ApS

Address: Svejsegangen 8
DK2690 Karlslunde
CVR: 42100196

Kundeservice​

Phone 51422036
Mail: info@dreamballoon.dk