Sæsonstart udsalg - 25%! 🔥

Ballontur Fyn
unik oplevelse med DreamBalloon

BALLONFLYVNING OVER DET SMUKKE FYN

Ballonflyvning over det smukke Fyn

Som den eneste udbyder tilbyder DreamBalloon oplevelsesflyvninger i varmluftballon på Fyn. Fyn er Danmarks næststørste ø og et særdeles interessant flyveområde. Så snart du kommer i luften vil du opleve at være omgivet af vand til alle sider. Det Sydfynske Øhav, Lillebælt mod vest, Kattegat mod nord og Storebælt mod øst. Øen føles pludselig så lille, men bare rolig: Vi skal nok få dig tørskoet ned igen. Og selv om Fyn er et forholdsvis lille flyveområde, er der masser af spektakulære ting at se.

Fyns historie har været kendetegnet ved den rige landsbrugsjord, de mange købstæder og rollen som trafikknudepunkt. Fyn er også det område i Danmark som har flest herregårde, hvilket ses tydeligt fra en luftballon. Passer vindretningen er det endog muligt at starte fra Egeskov Slot, en af Europas bedst bevarede vandborge. Herfra vil udsigten sydover vise øerne omkring Svendborgsund samt resten af det smukke øhav syd for Fyn.

På Fyn er vores startpladser primært centreret omkring midten af øen, så vi er forberedt på lidt forskellige vindretninger. Typisk vil ballonflyvningerne blive annonceret med start fra et området mellem Årslev, Ringe og Tommerup.

Særligt at flyve på Fyn

Flyvning i luftballon over Fyn er altid en ganske særlig og mindeværdig oplevelse. DreamBalloons dygtige og erfarne piloter og crew fører dig sikkert og trygt gennem arrangementet, og du vil som passager derfor fuldt ud kunne fokusere på at nyde turen og den smukke udsigt over øen.

Vi kan aldrig beslutte et startsted før på selve flyvedagen. Det skyldes, at vi er nødt til at kende vindretninger før vi kan planlægge flyvningen. Ved ballonflyvning på Fyn benytter vi oftest startpladser i Ringe, Tommerup, Årslev eller fra Egeskov Slot.

Alle DreamBalloons luftballonture afsluttes med en hyggelig ceremoni, en skål i Champagne og udstedelse af ’Dåbsbevis’, da man jo nu er budt ind til en ny verden af flyveoplevelser med varmluftballon.

Vi planlægger typisk 3-4 flyvninger på Fyn om måneden i sæsonen mellem 15. april og 1. oktober.

Bestil din ballontur

Many people are alive but don’t touch the miracle of being alive

F.A.Q.

Hvordan styres en luftballon?

En luftballon har hverken rat eller ror, men styres ved hjælp af den varme som ballonen fyldes med, og så ballonskipperens kendskab til vind og vejr. Der vil varmen kunne hjælpe til at få ballonen til enten at stige eller falde, alt efter hvor meget der skrues op. På den måde kan ballonen blive placeret korrekt i forhold til vindforholdene, og på den måde dirigerer ballonskipperen ballonen sikkert rundt.

Hvad hedder kurven under en luftballon?

Undrer du dig over hvad de forskellige dele af ballonen kaldes? Selve ballonen giver sig selv, men hvad med resten? Hvad kaldes eksempelvis den kurv, som man er i som passager? På engelsk hedder denne kurv en gondola, men på dansk kaldes den typisk bare kurv. En gondola er ofte lukket helt af, som vi også kender det fra en skilift.

DreamBalloon logo

Vi brænder for, at du får en uforglemmelig og fantastisk oplevelse når du flyver med os. Ballonflyvning er på samme tid en enkel og avanceret teknisk præstation. Derfor sørger vi løbende for, at vores udstyr lever op til alle gældende standarder og at vores medarbejdere er kvalificere og erfarne. 

DreamBalloon ApS

Address: Svejsegangen 8
DK2690 Karlslunde
CVR: 42100196

Kundeservice​

Phone 51422036
Mail: info@dreamballoon.dk