Ballonflyvning i region Vestsjælland

“A good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving.”
-Lao Tzu

Region Vestsjælland dækker et område, der strækker sig fra Ringsted over Tølløse, Holbæk, Jyderup, Slagelse og med Sorø placeret i midten, hvorfra de fleste flyvninger også afgår fra.

Sorø er smuk natur, skov og sø

Sorø ligger omgivet af talrige skove, søer og åer. I disse skønne omgivelser blev der i middelalderen grundlagt et akademi, et kloster og en kirke. Vi starter de fleste af vores ballonflyvninger inde fra selve Sorø by og får dermed fra bedste perspektiv et kig ned til både Sorø Akademi og Akademihaven, Sorø Klosterkirke, der er helt tilbage fra 1100 tallet og de smukke søer, der er en central del af Sorøs bybilled og -liv.

Tystrup-Bavelsesøerne og ørne

Dalen med Tystrup-Bavelsesøerne regnes for et af Sjællands smukkeste og mest storslåede landskaber. Omkring søen kan man f.eks. observere havørne. Desværre er det meget sjældent, at vi kan se ørnene fra luftballonen, da de foretrækker at blive nede når vi kommer svævende. Arealet omkring Tystrup-Bavelsesøerne er i dag fredet, men er ufattelig smukt at flyve henover.

Naturen omkring Sorø byder endvidere på Åmosen, pragtfulde bøgeskove og søer, og ikke mindst Susåen, som ses skærende sig gennem landskaberne syd i flyveområdet. Det er ikke sjældent, at vi kan hilse på måbende kanoroere når vi i lav højde krydser over Susåen.

Måske er vi heldige lidt øst for Sorø at overflyve Bjernede Rundkirke, der udmærker sig ved at være Sjællands eneste rundkirke.

Kig til de danske øer

Kigger vi op er der som regel flot udsigt ud over både Storebælt og kig til Storebæltsbroen, samt udsyn over Smålandsfarvandet syd for Sjælland, med Agersø, Omo og Glænø. Fra ballonen er ikke ualmindeligt at kunne se Langeland og Fyn også.

Da Sorø ligger så godt placeret inde på Sjælland kan vi næsten flyve i hvilken som helst retning ud af byen. Om vi så kommer nordpå op mod Dianalund, Ruds-Vedby og Åmose Å, eller vi svæver mod syd og mod den venlige kyststrækning ved Bisserup Strand og Næstved kan vi love flotte scenerier fra det bedste perspektiv – varmluftballonens trygge kurv.

Kommer vi længere nordpå i regionen kommer Isefjorden i spil med udsigt til Lammefjorden, Tuse Næs, Orø og hele nordvestsjælland. Fra luftballonen kan vi så se ud på Sjællands Odde og skimte Sejrø og Nekselø i bugten.

Typiske startpladser i Vestsjælland
Vi kan aldrig beslutte et startsted før på selve flyvedagen. Det skyldes, at vi er nødt til at kende vindretninger før vi kan planlægge flyvningen. Ved ballonflyvning over Vestsjælland benytter vi oftest rigtige gode startpladser Sorø, men vi kan også vælge at starte fra Ringsted, Tølløse, Uggerløse, Stenlille eller fra Trelleborg.

Alle DreamBalloons luftballonture afsluttes med en hyggelig ceremoni, en skål i Champagne og udstedelse af ’Dåbsbevis’, da man jo nu er budt ind til en ny verden af flyveoplevelser med varmluftballon.

Bemærk, at vi altid tilsigter at flyve i det område, du har ønsket. Hvis det på flyvedagen ikke er muligt, men flyvningen kan gennemføres i et andet område i nærheden, flyver vi derfra i stedet. Dermed er du sikret en flyvning på den ønskede dag, fremfor en aflysning.

Bestil ballontur ved Sorø

Seværdigheder

Start fra Sorø By

Tystrup-Bavelse Søerne

Sorø Akademi og Kloster

Åmosen og Susåen

Kig til Storebælt og Smålandsfarvandet

Få svar på alle dine spørgsmål her!

Professionelle fuldtids-piloter

Fuldt passagerforsikret

Nyt og certificeret ballon-udstyr

14 dages fri returret · 2 års gyldighed

Kundeservice

Telefontider:
Man-Fredag 9-16

DreamBalloon ApS

Adresse: Kildeløbet 45
DK2700 Brønshøj
CVR: 32305660
Telefon 51422036
Mail: Info@dreamballoon.dk