Ballonflyvning Roskilde og region midtsjælland

BALLONFLYVNING I OMRÅDET OVER ROSKILDE OG RINGSTED

Skoven, fjorden og udsigten

Ballonflyvning i region Midtsjælland er den ultimative blanding af natur, byliv og de smukkeste fjorde. Flyveområdet strækker sig fra området omkring Roskilde og ned til Rinsgted.

Ved flyvninger i denne region er svært at undgå at få øje på Roskilde Domkirke, der har været kongefamiliens gravkirke gennem århundreder og i øvrigt er optaget på UNESCO’s liste over verdens umistelige kulturarv. Fra luftballonen ses den røde teglstenskatedral med de 2 karakteristiske tårne selv på afstand som regel tydeligt.

I det skovrige midtsjællandske bakkeland, omkring Ringsted og Jystrup, når vi et mere skovrigt område.  Skjoldenæsholm skovene er en privat skov og ligger i det kuperede dødislandskab, som er skabt under sidste istid. Midt i landskabet har vi bla. Sjællands næsthøjeste punkt (121,3 m over havet). Gyldenløves Højen er opkaldt efter Frederik d. IV s halvbror Ulrik Frederik Gyldenløve, som ejede Skjoldenæsholm omkring 1700. Den lille kuplede høj er kunstigt anlagt for at sikre, at det var Sjællands højeste punkt. Vi skal nok forsøge at udpege stedet hvis vi overflyver det, men vi skal være lavt nede for at finde det.

Se hele Sjælland rundt

Det er ikke usædvanligt, at vi på ballonflyvninger i region Midtsjælland kan komme til at se afgrænsningen af hele Sjælland. Det kræver god sigtbarhed, men er en vidunderlig oplevelse. Fra 500 meters højde vi så både se Øresundsbroen og Storebæltsbroen i hvert sit verdenshjørne. Mod nord ses tydeligt Isefjord og Roskilde Fjord med åbningen til Kattegat i horisonten og mod syd knejser Møns Klint majestætisk i det fjerne. Det er den slags ballonture, man inderligt ønsker aldrig stopper, da der hele tiden er nye og spændende ting at se på.

Området er desuden præget af flere større skovområder og en lang række smukke søer, som f.eks. Gyrstinge og Haraldsted Sø. Fører vinden os imidlertid ned over Ringsted by er det altid interessant med et kig til Sct. Bendts kirke. Kirken har været rammen om væsentlige begivenheder i Danmarkshistorien og er desuden den ældste teglstenskirke i Norden.

Vi kan aldrig beslutte et startsted før på selve flyvedagen. Det skyldes, at vi er nødt til at kende vindretninger før vi kan planlægge flyvningen. Ved ballonflyvning på Fyn benytter vi oftest startpladser i Ringe, Tommerup, Årslev eller fra Egeskov Slot.

Alle DreamBalloons luftballonture afsluttes med en hyggelig ceremoni, en skål i Champagne og udstedelse af ’Dåbsbevis’, da man jo nu er budt ind til en ny verden af flyveoplevelser med varmluftballon.

Vi planlægger typisk 3-4 flyvninger på Fyn om måneden i sæsonen mellem 15. april og 1. oktober.

Roskilde Fjord er unik

Hvis muligheden er til stede forsøger vi altid at inddrage Roskilde Fjord i ballonflyvningen. Roskilde Fjord er et af Danmarks smukkeste og mest spændende fjordlandskaber, og der findes omkring 30 små øer og holme, som rummer et rigt og stort set uforstyrret plante- og dyreliv.

Vidste du i øvrigt, at et af verdens mindste kongeriger ligger midt ude i Roskilde Fjord? Det hedder Elleore og ligner mest af alt en fredelig fugleø, når vi flyver over den. Men tag ikke fejl. Kongeriget Elleore har skam både et regentpar, et rigsråd, ministre og egne love. Vi udpeger gerne det lille kongerige fra varmluftballonen, men vil lander der ikke, for det er ikke nemt at komme i land derfra igen.

Balloner over Hedeland eller Boserup Skov

Lige vest for Roskilde by og ud til fjorden ligger endnu et særligt område, Boserup Skov. Det er et særdeles frodigt og kuperet skovområde. Bøgen er det mest almindelige træ, og om foråret dækkes skovbunden af et væld af blomster, bl.a. lærkespore og anemoner. Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle, som kan ses fra luftballonen, når vi overflyver i lav højde.

Kigger vi østpå møder vi først Hedeland, som er er stort rekreativt naturområde, før vi tydeligt ser Københavns tårne og høje bygninger. Køge bugt og Stevns er altid tydelige og i dette flyveområde er der som regel en del anden lufttrafik, der benytter sig af landingsbanerne på Roskilde Lufthavn.

Vidste du i øvrigt, at et af verdens mindste kongeriger ligger midt ude i Roskilde Fjord? Det hedder Elleore og ligner mest af alt en fredelig fugleø, når vi flyver over den. Men tag ikke fejl. Kongeriget Elleore har skam både et regentpar, et rigsråd, ministre og egne love. Vi udpeger gerne det lille kongerige fra varmluftballonen, men vil lander der ikke, for det er ikke nemt at komme i land derfra igen.

Typiske startpladser på Midstjælland

Vi kan aldrig beslutte et startsted før på selve flyvedagen. Det skyldes, at vi er nødt til at kende vindretninger før vi kan planlægge flyvningen. Ved ballonflyvning over Midstsjælland benytter vi typisk startpladser i Tølløse, Gevninge, Skibby, Roskilde, Lejre, Ishøj, Jystrup, Ringsted, Stenlille, Uggerløse og når det er muligt fra København centrum.

Alle DreamBalloons luftballonture afsluttes med en hyggelig ceremoni, en skål i Champagne og udstedelse af ’Dåbsbevis’, da man jo nu er budt ind til en ny verden af flyveoplevelser med varmluftballon.

Bestil din ballontur

When the world says ‘Give up’, Hope whispers ‘Try one more time’

Bemærk, at vi altid tilsigter at flyve i det område, du har ønsket. Hvis det på flyvedagen ikke er muligt, men flyvningen kan gennemføres i et andet område i nærheden, flyver vi derfra i stedet. Dermed er du sikret en flyvning på den ønskede dag, fremfor en aflysning.

F.A.Q.

Hvad koster en luftballon tur?

Jo, det er jo et godt spørgsmål. Hos DreamBalloon sørger vi for, at du får en fast, lav pris som indeholder alle de nødvendige tillæg og lignende, så der ikke dukker skjulte gebyrer op. Så derfor koster en times flyvning med os kun 1995 DKK.

Hvad er en luftballon?

Du har nok en overordnet idé om hvad en luftballon er, siden du er her på siden, men hvad består den egentlig af? Ballonen kaldes på engelsk for envelope, hvor der i toppen er et lille hul der gør det muligt at tømme ballonen for luft igen. Selve ballonen er lavet af en type af nylon, som er brandsikkert og heller ikke går i stykker. Det er nemlig vigtigt, at det stof er i 100% korrekt stand for at vores flyvninger går som de skal. Nedenunder er kurven, som indeholder ballonskipper, samt de passagerer der flyver med.

DreamBalloon logo

Vi brænder for, at du får en uforglemmelig og fantastisk oplevelse når du flyver med os. Ballonflyvning er på samme tid en enkel og avanceret teknisk præstation. Derfor sørger vi løbende for, at vores udstyr lever op til alle gældende standarder og at vores medarbejdere er kvalificere og erfarne. 

DreamBalloon ApS

Address: Svejsegangen 8
DK2690 Karlslunde
CVR: 42100196

Kundeservice​

Phone 51422036
Mail: info@dreamballoon.dk