2022 i luften - vores højdepunkter i det forløbne år - DreamBalloon Blog

I 2022 havde vi mange skønne flyvninger med jer. Vi har fløjet over 300 flyvninger i Danmark, Sverige og Polen. Det var også de første år, hvor vi begyndte at flyve i regionerne Torun og Bydgoszcz i Polen. Her kan du se fotos fra året der gik og nogle interessante facts!

1. En tur til skyerne

Også efterårsflyvninger er smukke!

I oktober havde vi den fornøjelse, at vi under en af vores flyvninger kunne stige op over et tæt skydække. Efter at vi havde fløjet et stykke tid, fandt landingen selvfølgelig sted ved høj sigtbarhed, og udsigterne var overvældende.

Vores passagerer var så heldige at se en glorie – et optisk fænomen, som kun opstår på baggrund af skyer eller tåge og ofte ligner en fuldkommen rund regnbue 🙂

2. Hvornår vender ballonen tilbage til startstedet?

“Hvornår kommer ballonen tilbage?” er et spørgsmål, vi somme tider får fra vores passagerer og andre interesserede. Vi svarer sædvanligvis, at ballonen ikke vender tilbage til startstedet, fordi den flyver med vindens fart og retning og formodentlig vil lande flere kilometer borte

Men i juli 2022 under en flyvning nær Szczecin var vindretningerne så omskiftelige, at ballonen lettede fra Szczecins Aeroclub og landede samme steds!

Vi må derfor indrømme, at det faktisk kan forekomme 🙂

3. Et uventet besøg

I forbindelse med en af vores skønne september flyvninger landede vi efter mere end en times flyvning og, som vi plejer, pakkede vi ballonen sammen og holdt picnic med vores passagerer. Kort efter ankom en politibil: De havde fået en opringning om, at nogen var faldet ud af en flyvende luftballon.

Kort efter kørte politibilen igen, og i stedet ankom en brandbil. Brandmændene blev også forvirrede, da de så vores meget afslappede picnic-gruppe, og fortalte os, at de også havde fået en katastrofemelding om at ballonen var landet i et træ.

Det var en sjov oplevelse for alle involverede! Men vi nægter lige ud at sådan noget kan forekomme – passagerer falder simpelthen ikke ud af kurven, og at lande i træer er en helt teoretisk risiko 🙂

4. Hej med jer!

Under flyvninger, især i lav højde, ser vi ofte børn og familier løbe ud af deres huse for at vinke til os og tage billeder (nogle af dem sender os disse billeder – tak for det!).

5. Flyvning over Dolomitterne

I januar var vi i stand til at udføre adskillige flyvninger i Italien i Dolomitterne. Disse flyvninger krævede ekstra forberedelse og forsigtighed.

Vi fløj i op til 12.000 fods højde (ca 3.650 meter), i temperaturer ned til -20 grader og ad ruter op til 100 km lange.

6. Alle flyvninger er smukke

Alle ballonflyvninger er smukke. Forår, sommer, efterår eller vinter; morgen eller aften. Alle er unikke og magiske. Ovenfra ser vi ræve, vildsvin og somme tider endda ulve i skovene. Somme tider møder vi paragliders i luften, og somme tider stiger vi op over skyerne.

Hvis du har særlige minder eller oplevelser, må du endelig dele dem med os 🙂

[INSERT_ELEMENTOR id="4551"]