Hvad koster en ballontur?

En ballontur koster i Danmark DKR 1995-2395,- per person. Billettens pris afhænger ofte af operatøren, regionen, flyveturstypen (morgen/aften) og mange andre faktorer.

Alle ballonbilletter er ikke ens

Danske ballonfirmaer arbejder på forskellige måder. Nogle tilbyder forskellige priser for hverdags- og weekendture, og ligeså for morgen- og aftenture. Weekend- og aftenballonture er de mest populære, og det er årsagen til at prisen på dem kan være højere end priserne på morgenture på hverdage.

Men afhængig af ballonfirmaets arbejdsmetoder kan ventetiden for en flyvning også variere. Mange firmaer venter, indtil de har fået samlet et passende antal billetkøbere i et givet område, og først derefter kontakter de kunderne og tilbyder en flyvedato.

Hvordan fungerer det i DreamBalloon?

Vores billetter koster kr. 1995,- til 2395,-. Når en kommende passager har købt en billet, modtager vedkommende en reservationskode, og med den kan de melde sig både til morgen- og aftenflyvninger i en hvilken som helst region og på en hvilken som helst dato.

Vi offentliggør regelmæssigt de planlagte flyvninger i en flyvekalender, så du behøver ikke at vente men kan reservere den flyvning, du ønsker, med det samme. Selv i højsæsonen (juli/august) gør vi alt hvad vi kan for at sikre, at der altid er adgang til ledige pladser på vores flyvninger, selv om det er helt naturligt at der er en øget efterspørgsel på alle turist- og ferieaktiviteter i denne periode. Vi anbefaler derfor, at man tilmelder sig i god tid.

Hvorfor er det så dyrt?

Spørgsmål og kommentarer, vi somme tider får:

Hvorfor er det så dyrt?

– Hvis billetterne kostede 1000,- kr, ville jeg måske flyve

– Er der en pilot med/kan jeg selv købe sådan en ballon?

Man må huske på, at en varmluftballon, på trods af dens æstetiske charme og hyppige forekomst i tegneserier og børnebøger, faktisk er et luftfartøj, som er underlagt Trafikstyrelsen – og at der er strenge lovregler for flyvningen med den – Dreamballoon er et luftfartsselskeb.

Køb og vedligeholdelse af en certificeret ballon og dens udstyr, brændstof, løn til et mandskab bestående af adskillige personer og en pilot med en avanceret licens til kommerciel flyvning – er alt sammen udgifter som bidrager væsentligt til billetprisen. Desuden er organiseringen af hver enkelt flyvning forbundet med andre betydelige udgifter. Ballonen skal transporteres i en special-trailer trukket af en firhjulstrækker. Også opbevaringen af ballonen er vigtig. Ligesom andre luftfartøjer kræver den et tørt og opvarmet rum. Også dette skaber naturligvis en række omkostninger.

På spørgsmålet “Kan jeg selv købe sådan en ballon?” svarer vi gladeligt Ja! Men vi råder dig til først at blive uddannet og skaffe dig den nødvendige licens 🙂

Ballonpilot-licenser inddeles i 4 grupper afhængig af størrelsen af den ballon vi flyver. Hos DreamBalloon flyver vi typisk med store balloner, da det begrænser nogle af udgifterne og gør det muligt for os at holde billetpriserne på et niveau, som folk har råd til. Alle vores piloter har en gruppe D licens, hvilket betyder, at de har ret til at flyve de største balloner, der findes.

Her kan du se, hvor vi flyver!

[INSERT_ELEMENTOR id="4551"]